Nyheter

Tidligere

Tid og sted: 14. sep. 2017 10:00, Nasjonalgalleriet og Sentralen, Oslo
Tid og sted: 2. juli 2016 15:00, UiS, Institutt for musikk og dans, Lille konsertsal

'Music as Art, Artefact and Fact. Music Research in the 21st Century'. International Musicological Society's første store konferanse finner sted i Stavanger. 1. til 6. juli 2016.

Tid og sted: 15. apr. 2016 11:00, Valenheimen, Valevåg

Som i fjor bidrar forskerne ved Valenprosjektet til Fartein Valen-festivalens seminar. Astrid Kvalbein modererer et panel med utøvere ved samlingen i Valenheimen og Arnulf Mattes presenterer et foredrag om Valens forhold til begrepet 'inderlighet'. 

Tid og sted: 13. nov. 2015 10:30, Nasjonalbiblioteket

Valen-prosjektet inviterer til et åpent forskerseminar ved Nasjonalbiblioteket 13. november!

Tid og sted: 17. apr. 2015, Valenheimen, Valevåg, Sveio

Festivalsamling i Valenheimen, fredag, 17. april: Postdoktor Astrid Kvalbein og forsker Arnulf Christian Mattes bidrar med foredrag og i samspill med Tor Johan Bøen og Sanae Yoshida: Hvilke slags tradisjoner for å tolke moderne musikk har de som spiller Fartein Valens musikk å forholde seg til i dag? Finnes det en 1900-talls ”wienersk” spillemåte etter komponister som Arnold Schönberg og Anton von Webern. Er den i tilfelle relevant for utøvere i dag – også for å tolke vestlendingen Valens verker? Hvordan kan ulike tolkninger av tekstene komponisten valgte å bruke prege tolkingen av sangene?

Påmelding til festivalsamlingen skjer via kontaktskjemaet på nettsiden. Bill. kr. 200 (inkl. lunsj). 

 

Tid og sted: 8. mars 2015 14:03, NRK

NRK P2 Spillerom. Innslag om Valen, med intervju av Arnulf Christian Mattes om Valen-prosjektet og Norsk musikkarv. Mezzosopran Bettina Smith presenterer nye tolkninger av Valen-sanger. Programleder: Kjetil Bjørgan 

Tid: 23. okt. 2014

Valens Ave Maria op. 4 framføres 23. oktober 2014 av Oslo Filharmonien. Hamida Kristoffersen sang sopranpartiet, og Ingar Bergby dirigerte. Thomas Erma Møller har til denne anledningen utarbeidet en ny kritisk utgave av verket. Det som finnes av notemateriale fra tidligere, har så mange feiltrykk og avvik fra Valens manuskripter at en framførelse knapt hadde vært mulig uten denne nye utgaven fra Norsk musikkarv.

Tid: 1. juli 2014

Grappa har nettopp kommet ut med ny CD der Valens kammermusikk står i fokus: Strykekvartett 'Nr. 0' (uten opusnummer) · Sonate for fiolin og piano, op. 3 · Trio for piano, fiolin og cello, op. 5. 

Tid: 25. apr. 2014

Fredag 25. april gir Arnulf Christian Mattes og Thomas Erma Møller foredrag i Haugesund Billedgalleri. 

Tid og sted: 8. feb. 2014 15:15, Litteraturhuset, Oslo

Fritt Ord markerer at det er 100 år siden utbruddet av første verdenskrig, og inviterer til ‘The War to End All Wars’ – tilbakeblikk på første verdenskrig og dens konsekvenser. Arnulf Mattes deltar med foredraget "Tradisjonens dødsdans: Verdenskrigen og modernismen i musikken. Schönberg og Valen".

Tid: 1. des. 2013

Det Norske Solistkor med ny CD der Valens kormusikk brytes med verk av Messiaen, Webern og Berg. Liner notes skrevet av Arnulf Christian Mattes.